pátek 18. dubna 2014

Velikonoční beránek

Kdo si kupuje na Velikonoce beránka v supermarketu? A chutná? Pokud ne, tak se na ty zrůdičky vykašlete a upečte si vlastního. Pokud ano, upečte si ho taky, protože potřebujete zjistit, co je dobrý :)

Zdroj

 Suroviny:
  • 3 vejce
  • 180 g moučkového cukru
  • 6 lžic oleje
  • 3 lžíce vlažné vody (případně víc, dle potřeby)
  • 180 g polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 lžíce drobně nakrájených ořechů (lze vynechat)
  • čokoládu nebo čokoládovou polevu na polití, rozinky či lentilky na očka a mašličku kolem krku
  • tuk a mouku na vymazání formy

Žloutky utřete s cukrem do pěny. Přidejte vlažnou vodu a olej. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a vmíchejte do žloutků. Nakonec přidejte ořechy a opatrně zapracujte tuhý sníh našlehaný z bílků. Těsto nalijte do vymazané formy a upečte (cca na 180 stupňů, zda je už hotov kontrolujte špejlí). Beránka, po vychladnutí, polijte čokoládou, nebo pocukrujte a přilepte očka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš kometář!